12 съвета как да сме по-успешни в спортните залози

Съвети за успешни спортни залози

Успехът в спортните залози е съвкупност от множество фактори. Чести са случаите, когато сме направили сериозно проучване преди да формулираме своята прогноза, разгледали сме всички възможни гледни точки, уверени сме в своите предвиждания… и в крайна сметка не успяваме да познаем крайния изход от двубоя.

Причината е, че при спортните залагания има много фактори, които ние като залагащи не можем да контролираме. Но от друга страна, има и фактори, които са изцяло под наш контрол. По-надолу ще изтъкнем някои от най-важните, с които е добре да се съобразяваме, за да можем да вземем превес в тежката битка с букмейкърите…

1. Никога не залагайте повече, отколкото можете да си позволите да изгубите… Точно така, взимането на бърз кредит или заем от приятел, за да изкараме едни бързи 200 лева от двойката на Юнайтед, не е добра идея. Ама никак.

2. Никога не залагайте цялата си банка на един мач. Такова понятие като “сигурен мач” не съществува. Колкото и сигурна да ви изглежда дадена прогноза, винаги има вероятност нещо да се обърка жестоко – примерно червен картон в 10-та минута, съдийска грешка, изпусната дузпа или случаен рикошет.

3. Избягвайте ниските коефициенти. Рискът не си заслужава. Футболът е игра, в която невинаги логиката надделява.

4. Избягвайте подреждането на множество мачове в права колонка. Играйте на сингъл (единични залози) или максимум на 2-3 мача в колонка.

5. Избягвайте залози на пазари с множество опции за краен изход. Например, ако залагате на пазара Първо полувреме/Краен резултат, вашият шанс за успех чисто математически е 1 от 9, тъй като възможните опции са 9. Вместо това залагайте на селекции с 2 (например Under/Over 2,5) или 3 (1X2) опции за краен изход.

6. Не залагайте насляпо, само защото имате предчувствие, или защото единият отбор ви звучи по-познат. Правете проучвания преди да формулирате своята прогноза. В интернет има достатъчно актуална информация за всеки един мач от големите футболни първенства.

7. Възползвайте се от промоциите и бонусите на букмейкърите. Ние ще ви помогнем в това.

8. Сравнявайте коефициентите, които ви предлагат различните букмейкъри. Залагайте при букмейкърите с най-високите коефициенти.

9. Запазете спокойствие и дисциплина. Не залагайте под влиянието на силни емоции, алкохол или други субстанции.

10. Не залагайте с цел да избивате предишни загуби. Това влияе негативно на реалистичната ви преценка.

11. Не залагайте на спортове и първенства, които не познавате. Как можете да сте сигурни че в норвежката 4-та дивизия на терена играят хора, а не бели мечки?

12. Бъдете търпеливи. Успехът никога не идва от раз. На всеки се случва да влезе в лоша серия или да сгреши. Важното е да запазим дисциплина и да се учим от грешките си.

Пожелаваме ви късмет!

Ако смятате, че сме пропуснали нещо, моля добавете като коментар под статията.

12 съвета как да сме по-успешни в спортните залози
5 (100%) 1 vote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *